Julkaistu
14.09.2020

Kiinalaisten turismin Suomeen lisäämiseksi pidettiin “Suomalaisen joulupukin Kiinan kiertue”. Joulupukki vieraili kuudessa Kiinan kaupungissa: Shanghaissa, Pekingissä, Wuhanissa, Xi’anissa, Chengdussa ja Guangzhoussa joulukuun 16.-21., 2019. 

Tapahtuma nautti Suomen eduskunnan, Kiinan Suomen suurlähetystön, Visit Finlandin, Kiinan pk-yritysten liiton, Kiinan metsänhoito- ja ympäristönsuojelun edistämissäätiön, Suomen kiinalaisen kauppakamarin ja Suomi-Kiina kehitys- ja kauppakeskuksen tukea.

Joulupukkien mukana kulki delegaatio Suomesta.

In Shanghai, Santa Claus participated in a food waste sorting event organized by KFC, calling on people to love and protect the environment.
On the high-speed train to Beijing, Santa Claus and the traveler experienced the speed and stability of the vertical coin challenge together, showing the rapid development of China's high technology brought the convenience and comfort to people.
In Beijing, Santa Claus did morning exercises with the local elderly, felt the beautiful sunshine in the morning, and distributed KFC breakfast for the elderly, showing a strong humanistic care.
In Wuhan, Santa Claus participated in the interactive activity of Chinese traditional costume reality show, marveled at the gorgeous Hanfu and China ’s splendid history and culture.
On the ancient city walls of Xi'an, Santa Claus rides a bicycle with tourists, practices the concept of low-carbon environmental protection in China, and practices Chinese calligraphy and painting with children to experience the inheritance of Chinese culture.
In Ya'an Chengdu, Santa had a close interaction with giant pandas to promote China's achievements in protecting pandas and the natural environment in which pandas and humans live in harmony.
In Guangzhou, Santa Claus visited the "China's No. 1 Height" Guangzhou TV Tower, which won the National Science and Technology Progress Award, the highest award for scientific and technological achievements in China.

Joulupukki levitti kansojen välisen ystävyyden viestiä, mainosti Suomen puhdasta luontoa ja ympäristönsuojelun merkitystä sekä tutustutti kiinalaisia suomalaisiin jouluruokiin. “Suomalaisten joulupukkien Kiinan kiertue” tarjosi kiinalaisille tilaisuuden esiintyä länsimaiselle medialle ja ennen kaikkea mahdollisuuden paremmin ymmärtää Suomea ja sen kansaa Kiinan “Silkkitie” hengessä.

Pictures source see watermark